Hoe gaat het met... Rafael Galhardo?

DONDERDAG, 15 DECEMBER 2016, 13:19 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Binnen een dikke twee weken gaat de transfermarkt opnieuw open. Er wordt andermaal heel wat transferbedrijvigheid verwacht bij paars-wit. Maar hoe vergaat het de spelers die Anderlecht de afgelopen zomer verlieten? Vandaag: Rafael Galhardo.

Anderlecht

Galhardo werd in januari van dit jaar voor één miljoen binnengehaald bij Anderlecht als “beste rechtsachter uit de Braziliaanse competitie.”

De Braziliaan speelde welgeteld één wedstrijd voor paars-wit. Hij maakte de negentig minuten vol tegen Sint-Truiden. Goed was zijn prestatie niet te noemen. Voor een speler die uit Zuid-Amerika kwam en sowieso een aanpassingsperiode nodig had, was het echter ook niet dramatisch.

​​​​​​​Toch verdween Galhardo sindsdien uit beeld en zat hij vaker op de tribune dan op de bank. Speelminuten kreeg hij al helemaal niet meer.  Plots klonk zelfs dat hij in feite een middenvelder was. Op 18 juli van dit jaar werd hij uitgeleend aan Atlético Paraenese in zijn thuisland.   

Dit seizoen

De Braziliaanse competitie wordt gespeeld van mei tot december. Galhardo miste dus niet enkel de voorbereiding, maar ook de eerste maanden van het seizoen.

Galhardo slaagde er nooit in om een basisplaats af te dwingen. Hij kwam niet verder dan zes competitiewedstrijden.

Het is maar de vraag of hij volgend seizoen op meer speelgelegenheid zal mogen rekenen, aangezien zijn leenovereenkomst in principe op 30 juni afloopt. Bij Anderlecht lijkt hij alleszins geen toekomst meer te hebben.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.