Van Praag: "België kan nu niet meer terug"

WOENSDAG, 14 DECEMBER 2016, 21:35 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Vanavond is het logo van het EK 2020, voor het Brusselse aandeel althans, voorgesteld. Michaël Van Praag, vicevoorzitter van de UEFA heeft er vertrouwen in dat het Eurostadion op tijd af geraakt: "België kan nu niet meer terug. Geen stadion, dat zou pas een afgang zijn. Maar als de Belgen zeggen dat er iets komt, dan komt het".

Brussel is de enige van de dertien gastlanden die nog geen stadion heeft. Dat was toch een struikelblok bij sommige leden bij de toekenning, maar Van Praag heeft geijverd opdat Brussel de toekenning zou binnen halen: "Want als de Belgen zeggen dat er op tijd een nieuw stadion komt, dan komt het ook".

"België kan nu ook niet meer terug", gaat Van Praag verder, "Het logo is onthuld, we zullen hier spelen. Het stadion komt er, daar ben ik zeker van, zoniet zou dat een verschrikkelijke afgang zijn."

Anderlecht

Of Anderlecht al dan niet in het Eurostadion gaat spelen is een pokerspelletje dat zich afspeelt tussen bouwheer Ghelamco en de directie van paars-wit. Beide partijen moeten er samen uitgeraken over verschillende en vele details. 

"Wij laten eigenaar en huurder nu samen onderhandelen. Het stadion komt er, dat is zeker. Nu moeten er beide partijen er zien uitgeraken. Natuurlijk speelt elke spelen zijn pokerspel om zoveel mogelijk uit de deal te halen", zegt Alain Courtois, eerste schepen van de Stad Brussel. 
 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.