Hoe gaat het met ... Dennis Praet?

DINSDAG, 13 DECEMBER 2016, 16:29 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Binnen een dikke twee weken gaat de transfermarkt opnieuw open. Er wordt andermaal heel wat transferbedrijvigheid verwacht bij paars-wit. Maar hoe vergaat het de spelers die Anderlecht de afgelopen zomer verlieten? Vandaag: Dennis Praet.

Anderlecht

Praet ruilde in 2010 de jeugd van genk voor die van Anderlecht en debuteerde eind 2011 op zeventienjarige leeftijd voor de hoofdmacht van paars-wit. Hij speelde in totaal 182 duels, waarin hij goed was voor 27 doelpunten en 28 assissts.

De Leuvenaar won in januari 2015 de Gouden Schoen, maar stagneerde nadien, terwijl hij steeds feller op een transfer aasde. Deze zomer nam Sampdoria hem over voor een bedrag rond de tien miljoen euro.
 
Dit seizoen

In de Serie A schippert Praet voorlopig tussen de basisploeg en de bank. Drie keer bleef hij negentig minuten op de bank zitten en vier keer moest hij het doen met een korte invalbeurt. Drie keer speelde hij één helft en even vaak werd hij gewisseld. De polyvalente middenvelder maakte slechts twee keer de negentig minuten vol.

Praet moet het dus voorlopig stellen met 608 speelminuten en één assist. Hij wacht nog steeds op zijn eerste doelpunt in de Serie A.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.