Boeckx: "Natuurlijk wil ik spelen na de winterstop"

DINSDAG, 13 DECEMBER 2016, 09:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met Frank Boeckx in doel slikt Andelecht beduidend minder tegendoelpunten dan met Davy Roef. Toch denk Anderlecht eraan om in januari een nieuwe doelman te halen. "Ik zal ontgoocheld zijn als ik na januari niet meer speel, natuurlijk."

In vijf wedstrijden slikt Boeckx twee tegendoelpunten: een strafschop tegen Qabala en één tegen Kortrijk. Tegen OH Leuven (in september), Moeskroen en nu tegen Club Brugge hield hij de nul. Twee tegendoelpunten in vijf wedstrijden, dat zijn er gemiddeld 0,4 per match. Het gemiddelde van Roef bedraagt dit seizoen 1,2.

Boeckx, anderhalf jaar gehaald als trainingsmaatje van de andere doelmannen, geniet van zijn nieuwe status. "Ik amuseer me rot. Het geeft me echt kippenvel om dit shirt te dragen en de steun van de supporters te voelen. Als je geen plezier hebt als doelman van Anderlecht, dan moet je je vragen stellen", lacht de keeper.

Intussen klinkt het dat Anderlecht in januari een nieuwe eerste doelman wil aantrekken. Een grotere naam met ervaring. "Ik zal ontgoocheld zijn als ik na de winterstop niet meer speel, dat spreekt voor zich. Maar ik beslis hier niet over. Ik schik me in de rol die de club voor me heeft. Mijn taak is om te spelen als dat nodig is."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.