Gelijkspel na zoutloze topper

ZONDAG, 11 DECEMBER 2016, 19:32 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN De topper tussen Anderlecht en Club Brugge baarde een muis. Een zoutloze wedstrijd eindigde op een scoreloos gelijkspel. Paars-wit had wel de beste kansen, maar kon zelden de Brugse verdediging ontwrichten.

Anderlecht domineerde de partij wel, maar creëerde amper kansen. Een goeie kopbal van Dendoncker (gered door Butelle) en een warrige fase voor de Brugse kooi waren de enige echte wapenfeiten van de eerste helft. De bezoekers stelden daar absoluut niets tegenover. De 0-0 ruststand was logisch.

De tweede helft begon met wat Brugse druk en een paar halve kansen, maar Anderlecht nam snel weer over. Hanni, Tielemans en Dendoncker hadden een paar kleine kansen. De beste mogelijkheid was echter voor Chipciu: hij ontfrutselde de Brugse defensie de bal en mocht alleen op Butelle afstomen. De Roemeen verloor echter de kalmte en lanceerde bal naar de bovenste ring. Dichter bij een goal zou Anderlecht niet meer komen. De tweede helft eindigde zoals ze begon, met wat steriele druk van Club, zonder echter kansen.