Vancamp: "Dit truitje hou ik voor mezelf"

VRIJDAG, 9 DECEMBER 2016, 09:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Jorn Vancamp stond tegen Saint-Étienne voor het eerst in de basis bij Anderlecht. Hij speelde een verdienstelijke partij, maar het niveauverschil was merkbaar. "Dit was even aanpassen als je de beloften en Youth League gewoon bent", aldus de spits.

"Wat een sterke jongens, een sterke verdedigers", lachte Vancamp na de wedstrijd. Dat mocht hij ook aan de lijve ondervinden toen hij een stevige beuk kreeg van Lacroix. "Ik weet dat ik in duel ging, maar wist niets meer van toen ik op de grond lag. Ik heb nog steeds hoofdpijn."

Tegen Saint-Étienne werd duidelijk dat Vancamp fysiek nog moet groeien, maar met zijn drang naar voor en harde werk, speelde hij een erg nuttige wedstrijd. "Ik had geen stress. Frutos zei me vooraf om te spelen zoals ik dat doe bij de beloften. Ik ben tevreden over mijn eerste helft, ik denk dat ik me heb kunnen behelpen."

Eén minpuntje wel: het was Vancamp die de strafschop van Saint-Étienne veroorzaakte. "Ik dacht dat ik de bal met de schouder raakte, maar de scheidsrechter floot strafschop. Gelukkig redde Davy hem (eigenlijk ging hij tegen de lat, red.). Na die strafschop was de concentratie weg, jammer. We slikken dan drie goals in twaalf minuten, daar moeten we ons toch vragen bij stellen."

Geen overwinning dus, maar wel een avond om nooit te vergeten voor de 18-jarige Vancamp. "Het is één van de mooiste momenten in mijn carrière. Mijn truitje heb ik ook niet gewisseld, dat houd ik voor mezelf."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.