Anderlecht wil Zulte-revelatie Meïté (en dit kan mogelijk gratis)

WOENSDAG, 7 DECEMBER 2016, 06:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Met Leander Dendoncker en Youri Tielemans als enige twee waardige opties voor de posities zes en acht, is Anderlecht dringend op zoek naar versterking. Het denkt hierbij aan Soualiho Meïté, revelatie bij Zulte Waregem.

Stéphane Badji weegt te licht en Idrissa Doumbia is nog niet klaar voor het grote werk. Anderlecht heeft dus een probleem als er iets gebeurt met Tielemans of Dendoncker. Bovendien is de kans erg groot dat minstens één van de twee komende zomer andere oorden op zoekt. Versterking is dus nodig.

Meïté is dit seizoen de revelatie bij leider Zulte Waregem. De Fransman kwam in januari van dit jaar op huurbasis naar de Gaverbeek. Zijn huurcontract loopt nog tot juni en Essevee heeft een optie om die te lichten. Maar er is meer: Anderlecht is ervan overtuigd dat het contract van Meïté bij Lille in juni afloopt. In dat geval mag het vanaf 1 januari met Meïté onderhandelen.

Zulte Waregem daarentegen gaat ervan uit dat het contract van Meïté bij Lille nog loopt tot medio 2018. Deze verwarring kan verregaande consequenties hebben. Als Meïté in juni effectief transfervrij is, mag Anderlecht vanaf 1 januari met hem onderhandelen zonder toestemming van Zulte Waregem of Lille. Financieel heeft Anderlecht zonder twijfel meer te bieden dan Zulte Waregem. Essevee maakt dus best nog deze maand werk van het lichten van de optie, maar dan moet het wel een akkoord vinden met zowel Lille als Meïté.

Intussen kijken ook buitenlandse clubs aandachtig toe. Stuttgart, Mönchengladbach, Frankfurt, Newcastle, Norwich en Crystal Palace zijn ook erg gecharmeerd door Meïté. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.