Wat met Leya Iseka tijdens winterstop?

DONDERDAG, 1 DECEMBER 2016, 09:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Voor het eerst in een maand zat Aaron Leya Iseka gisteren nog eens in de wedstrijdkern bij Marseille. Spelen deed hij echter niet. De jaareinde nadert intussen met rasse schreden en de vraag is of Leya Iseka ook na de winterstop in Zuid-Frankrijk zal voerballen.

In het huurcontract staat dat de als de spits voor de winterstop geen tien wedstrijden gespeeld heeft, hij kan terugkeren naar Anderlecht. Momenteel staat zijn teller op zeven wedstrijden en voor de winsterstop staan er nog vier competitiewedstrijden en één bekermatch op het programma voor Marseille.

Volgens L'Equipe moet Leya Iseka echter niet meteen rekenen op speelminuten in deze wedstrijden. Hij slaagt er immers niet in om coach Rudi Garcia te overtuigen.  Sinds Garcia's komst, mocht hij enkel op 30 oktober tegen Bordeaux 35 minuten meedoen. In de weken nadien speelde Leya Iseka met het tweede elftal in de Frans vierde klasse. In drie duels scoorde hij drie keer, waarvan twee keer op strafschop.

Anderlecht verhuurt Leya Iseka om speelminuten te verzamelen, maar als dat bij Marseille niet kan, moet zijn situatie herbekeken worden. Leya Iseka gaf in een interview al aan dat hij het laatste woord heeft over een eventuele terugkeer.
 



anderlecht-online forum