"Hanni zat op de bank om sportieve reden"

VRIJDAG, 25 NOVEMBER 2016, 07:36 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS René Weiler zette Sofiane Hanni op de bank tegen Qabala. Al snel ging het de ronde dat de Algerijn gestraft werd omwille van zijn kritiek na de wedstrijd op Zulte-Waregem. "Dat is helemaal niet het geval, het gaat om sportieve redenen", reageert de coach.

Weiler gaf meteen ook de reden mee waarom Hanni op de bank starte en niet Stanciu. "Ik wou dit keer maar één spelverdeler aan de aftrap. We beschikken er momenteel over twee. Ik koos voor Stanciu omdat Hanni in een mindere periode zit."

"Bovendien is hij het niet gewoon om drie wedstrijden op een week te spelen. Dat is de simpele waarheid. Het feit dat hij kapitein is is geen enkel voordeel om hem te laten starten. Hij heeft die band trouwens gekregen omdat we de voorbije zomer één of twee andere kapitiens zagen vertrekken."

Sofiane Hanni mocht uiteindelijk twintig minuten voor tijd invallen. Waar Weiler niet omheen kan is dat zijn kapitien onmiddellijk een beter prestatie neerzette dan Stanciu.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.