Bleek Anderlecht wint met 1-3 van Qabala

DONDERDAG, 24 NOVEMBER 2016, 19:00 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft donderdagavond met 1-3 gewonnen op het veld van Qabala. Anderlecht speelde erg matig, maar won alsnog dankzij twee doelpunten in extra tijd.

Anderlecht begon relatief gretig aan de partij en werd daar al snel voor beloond. Tielemans bracht paars-wit al na tien minuten op voorsprong met een schot van buiten de zestien.

Maar vijf minuten later was alles opnieuw te herdoen. Obradovic maakte een even domme als lichte penaltyfout en Ricardinho pakte het geschenk dankbaar aan.

Nadien ging het niveau omlaag. Anderlecht kreeg wel nog de beste kansjes, maar ging allesbehalve met een goed gevoel naar de kleedkamer.

De tweede helft was zo mogelijk nog slechter. Qabala werd na verloop van tijd zelfs de betere ploeg en Anderlecht kwam zelfs goed weg toen Ricardinho een ingebeelde penalty moest hernemen en uiteindelijk naast trapte.

De wedstrijd leek op een gelijkspel te gaan eindigen, maar het venijn zat in de staart. Kort voor tijd moest de thuisploeg met tien verder na een tweede gele kaart voor Eyubov en twee minuten later knalde Bruno de 1-2 tegen de touwen. In de absolute slotfase pikte ook Teodorczyk nog zijn doelpuntje mee: 1-3.

Hoewel het spel ondermaats was, boekt Anderlecht zo toch een belangrijke overwinning. Paars-wit is nu 99 procent zeker van de 1/16e finale.

Score: 1-3
Goal(s): 10’ Tielemans (0-1); 16’ Ricardinho (1-1, pen); 90’ Burno (2-1); 93’ Teodorzcyk (3-1)

Qabala:Bezotosniy, Abbasov, Vernydub, Rafael, Ricardinho, Ozobić, Kvekveskiri, Mammadov, Weeks, Eyubov, Dabo (53' Gurbanov)
Anderlecht:Boeckx, Sowah, Spajic, Nuytinck, Obradovic, Dendoncker, Tielemans, Stanciu (70' Hanni), Capel (60' Bruno), Teodorczyk, Acheampong (92' Doumbia)

Geel: 28’ Sowah; 42’ Dendoncker ; 64’ Eyubov; 72’ Boeckx
Rood: 90’ Eyubov

Scheidsrechter: Yevhen Aranovskiy
Stadion: Bakcell Arena