Herbeleef Qabala - Anderlecht

DONDERDAG, 24 NOVEMBER 2016, 16:45 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN

Anderlecht heeft donderdagavond met 1-3 gewonnen op het veld van Qabala. Herbeleef de wedstrijd hieronder fase per fase.

95' Einde:Anderlecht wint met 1-3 op het veld van Qabala.

93' Goal Anderlecht: 1-3:Teodorczyk pikt andermaal zijn doelpuntje mee. Anderlecht wint en plaatst zich voor de 1/16e finale van de Europa League.

90':We krijgen vijf minuten extra tijd.

90': Goal Anderlecht: 1-2:Bruno verlost Anderlecht! De winger krijgt de bal met een gelukje voor de voeten en trapt het leer staalhard via de paal tegen de touwen.

88': Rood Qabala:Eyubov pakt zijn tweede gele kaart en mag gaan douchen. Kan Anderlecht nog iets forceren tegen tien man?

83':Kort voor tijd heeft Anderlecht de vijandige doelman nog amper op de proef kunnen stellen. De prestatie van vandaag is zo mogelijk nog beschamender dan die van zondag tegen Zulte Waregem.

79':Anderlecht heeft nog een dikke tien minuten om de overwinning en de kwalificatie te pakken. Anders moet het wellicht nog vol aan de bak op de slotspeeldag tegen Saint-Etienne.

74': Ricardinho mist!Nadat zijn eerste poging moest worden overgenomen, trapt Ricardinho zijn tweede kans naast. Anderlecht speelt veel te zwak om een voorsprong te rechtvaardigen, maar verdiende ook niet op achterstand te komen na deze denkbeeldige penalty.

72': Strafschop Qabala:Boeckx komt uit en raakt zuiver de bal, maar krijgt toch geel en een strafschop tegen. Een onwaarschijnlijke arbitrale flater.

70':Hanni komt in de plaats van Stanciu.

68':Opnieuw een dot van een kans voor de thuisploeg. Boeckx verwerkt een lage voorzet in de voeten van Eyubov, die onbegrijpelijk over trapt.

65':Het paars-witte spel doet andermaal pijn aan de ogen. De verdediging staat al een volledige wedstrijd te laag en de offensieve spelers komen veel te weinig uit de verf. De counters van de thuisploeg worden steeds scherper. Anderlecht flirt met een zoveelste blammage.

63':Eyubov gaat als eerste speler van Qabala op de bon.

60':Weiler grijpt een eerste keer in. Bruno komt in de plaats van een bleke Capel.

58':Anderlecht schreeuwt opnieuw om een strafschop, met Nuytinck op kop. De elfmeter komt er echter niet.

56':Qabala lijkt de 2-1 te scoren, maar het doelpunt wordt terecht afgekeurd voor buitenspel.

55':Ook Capel levert nu een slap schot af. Het wordt steeds duidelijker waarom Tielemans en Teodorczyk de enige paars-witten zijn die de laatste maanden nog de weg naar doel vinden.

54':Stanciu torpedeert een zoveelste bal hoog over.

52':De eerste wissel uit de partij is er één voor de thuisploeg. Dabo kwam een paar minuten geleden slecht neer na een correcte tackle van Acheampong en kan niet meer verder. Gurbanov neemt zijn plaats in.

49':Stanciu pakt uit met een knappe balrecuperatie en trekt richting vijandige zestien, maar laat zich op zijn beurt dan veel te simpel van de bal zetten. Anderlecht blijft voorlopig bleek voetballen.

46':De tweede helft is op gang gefloten. Anderlecht heeft nog drie kwartier om de partij naar zich toe te trekken en zich zo als vijfde ploeg te plaatsen voor de 1/16e finale van de Europa League.

Rust:Anderlecht begon relatief gretig aan de partij en werd daar al snel voor beloond. Tielemans bracht paars-wit al na tien minuten op voorsprong met een schot van buiten de zestien. Maar vijf minuten later was alles opnieuw te herdoen. Obradovic maakte een even domme als lichte penaltyfout en Ricardinho pakte het geschenk dankbaar aan. Nadien ging het niveau omlaag. Anderlecht kreeg wel nog de beste kansjes, maar moet zich dringend herbronnen.

45': De eerste helft zit er op. Anderlecht kan voorlopig niet tevreden zijn met het geleverde spel.

42': Dendoncker pakt geel voor protest.

35':Het blijft wachten op de volgende grote kans voor paars-wit. Als deze score op het bord blijft staan, kan Mainz de groep vanavond weer helemaal opengooien als het wint op het veld van Saint-Etienne.

28':Sowah incasseert de eerste kaart uit de wedstrijd na een overtreding op Mammadov.

24':Tielemans schildert een vrije trap op het hoofd van Acheampong. Diens kopbal wordt door Bezotoskyi buitengewerkt. Anderlecht claimt een strafschop voor handspel, maar krijgt die niet. Een begrijpelijke beslissing.

19':Een afstandsschot van Dendoncker zoeft centimeters naast de kooi van Bezotoskyi.

16': Goal Qabala: 1-1: Ricardinho faalt niet en brengt Qabala langszij.

15': Penalty Qabala:De thuisploeg krijgt een strafschop na een duwfout van Obradovic.

10': Goal Anderlecht: 0-1:  Tielemans brengt Anderlecht op voorsprong. De jongeling draait de bal van buiten de zestien perfect laag in de verste hoek.

7'Een misverstand tussen Boeckx en Nuytinck levert bijna doelgevaar op voor de thuisploeg. Gelukkig zonder veel erg.

4'Anderlecht probeert de wedstrijd meteen in handen te nemen. Weiler schakelt na de lamentabele tweede helft op het veld van Zulte Waregem opnieuw over op een 4-3-3, met Sowah op de rechtsachter, Acheampong op linksbuiten en Capel op de andere flank.

1':Ref Aranovskiy fluit de wedstrijd op gang.

16u56:Situatie groep C: Anderlecht en Saint-Etienne staan na vier speeldagen samen op kop in groep C. Beide teams hebben acht punten. Mainz puurde vijf punten uit vier wedstrijden. Qabala is met nul punten uitgeschakeld. Als Anderlecht vandaag evenveel punten pakt als Mainz tegen Saint-Etienne, is het zeker geplaatst voor de volgende ronde.