Van Holsbeeck: "Geen excuses meer: winnen"

WOENSDAG, 23 NOVEMBER 2016, 15:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht is vanmorgen naar Azerbeidzjan vertrokken voor de partij tegen Qabala. Op de luchthaven sprak Herman Van Holsbeeck met de meereizende pers. "Kritiek aanvaarden we, maar geen onwaarheden." 

"De enige manier om deze pletwals van kritiek te stoppen, is door te winnen", beseft Van Holsbeeck. "Een punt tegen Qabala is geen drama, maar in de competitie moeten we absoluut weer winnen, te beginnen zondag tegen Moeskroen.” De coach weet dat en we steunen hem. Ik probeer de kritiek aan zijn adres te counteren, maar op een bepaald moment zal dat ook niet meer lukken.”

Klare taal aan het adres van Weiler, maar ook voor de spelers heeft Van Holsbeeck een boodschap: “Sommige spelers zijn maar een schim van zichzelf. Ze moeten zwijgen en hun truitje nat maken.”

"Dikke quatsch"

Van Holsbeeck hekelde ook de berichten die gisteren in bepaalde media verschenen. "Onze trainer wordt gedestabiliseerd", zo klinkt het. "Dat hij maandag na de nederlaag tegen Zulte Waregem zijn kat stuurde naar de training, is dikke quatsch. Men wil de publieke opinie tegen ons opzetten."

"Dat er kritiek is op ons spel, op de resultaten, op andere zaken: dat aanvaarden we. Maar geen onwaarheden aub. En nogmaals: coach en spelers weten dat er absoluut gewonnen moet worden", aldus de manager.

"Ik heb Weiler niet alleen aangesteld"

Samen met Weiler ligt ook Van Holsbeeck onder vuur. Hij was immers een pleitbezorger van de Zwiterse coach. "Maar denk je echt dat ik hem alleen gekozen heb? Ik heb een directie en een raad van bestuur die hun goedkeuring moeten geven. Maar goed, na veertien jaar bij Anderlecht heb ik een olifantenhuid gekregen."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.