Weiler verliest steun bij het bestuur

DINSDAG, 22 NOVEMBER 2016, 08:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Binnen de raad van bestuur van Anderlecht brokkelt de steun voor René Weiler steeds meer af. Met Weiler komt ook manager Herman Van Holsbeeck onder vuur te liggen. 

"Wat Weiler deed is een zottekesspel" en "Van mij mag Weiler gaan": het zijn enkele reacties uit bestuurskringen na de partij tegen Zulte Waregem. "Achteraf kan je stellen dat we en fout gemaakt hebben door niet Roberto Martinez te nemen", zo klinkt het ook nog. Anderlecht kon/wilde de assistenten niet betalen die Martinez wilde meebrengen.

Bij verschillende personen binnen de raad van bestuur wringt het ook dat Weiler jongeren Kawaya, Lukebakio en Leya Iseka wegstuurde. Voor jeugdcoördinator Jean Kindermans was dit een fikse klap en Kindermans genietheel wat aanzien binnen de raad van bestuur. Volgens Het Laatste Nieuws is het nog bijna nooit gebeurt dat ze zoveel dissidente stemmen hoorden binnen het bestuur.

Als Weiler ooit moet gaan, dan komt Herman Van Holsbeeck mee onder vuur te liggen. De manager nam een grote gok door na twee jaar zonder titel een coach aan te stelen zonder ervaring. Van Holsbeeck hield bij de raad van bestuur een vurig pleidooi om Weiler aan te stellen. Als Weiler nu een mislukking blijkt, zullen een deel van het bestuur en de fans Van Holsbeeck dit aanrekenen.

Weiler doet er goed aan om donderdag tegen Qabala en zondag tegen Moeskroen te winnen. Anders zou zijn toekomst bij Anderlecht wel eens aan een zijden draadje komen te hangen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.