Vandenbempt: "Anderlecht is diep comateus"

MAANDAG, 21 NOVEMBER 2016, 14:38 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Sportjournalist Peter Vandenbempt was niet mals in zijn analyse over Anderlecht. "Ze zijn nog niet palliatief, maar toch diep comateus", stelt Vandenbempt. Toch is nog niet alles verloren, er is nog kans op herstel. Toch is één ding duidelijk: Weiler was niet echt voorbereid op Anderlecht.

"Of dat herstel dan volledig zal zijn, weet ik nog zomaar niet. Het eerste halfuur tegen Zulte-Waregem was nog redelijk, maar nadien was het voor de zoveelste keer dit seizoen dramatisch en slecht. Zowel in groep als alleen, presteren de spelers onder hun niveau.De reguliere competitie is nu halfweg en nog is er geen lijn in het spel van Anderlecht. Geen herkenbare aanpak, geen ingestudeerde aanvalspatronen, gewoon niets",vat Vandenbempt samen.

"Het aanvalsspel is wat mij betreft nog altijd gebaseerd op toeval, op individuele flitsen of klasse. Gelukkig kan Anderlecht nog altijd rekenen op de doelpunten van Teodorczyck, anders zat het nu niet eens in play-off 1. Nochtans heeft Anderlecht kwaliteit in de kern."

Tactische keuzes van Weiler ?

Nog iets waar Vandenbempt zich serieuze vragen bij stelt zijn de tactische keuzes van Weiler, als je die al tactisch kan noemen.
"Vooral zijn ingrepen bij de rust vind ik nogal ondoordacht. De inbreng van Badji, we weten allemaal hoe dat uitgedraaid is en dan de wissel van Hanni. Ik heb de indruk dat Weiler altijd maar wat doet. Ook Hanni stelde zich daar openlijk vragen over. Volgens mij is het daar in de kleedkamer toch serieus mis nu. Er moeten daar nu serieus brokken gelijmd worden"

Frutos

Wie onlangs het interview met Herman Van Holsbeeck las weet dat hij René Weiler niet onmiddellijk zal laten vallen. "En wat is ook het alternatief", vraagt Vandenbempt zich af, "Frutos komt volgens mij nog heel wat ervaring te kort om het nu over te nemen. In ieder geval zal er donderdag moeten gewonnen worden tegen Qabala. Het moet sowieso dringend anders, het is van 2007 geleden dat Anderlecht zo een slechte resultaten neerzetten in de heenrode. Zoniet zou het wel eens vlug gedaan zijn voor Weiler, voor ieder andere trainer trouwens die zo een resultaten behaald."

Extra Time

Vanavond is Francky Dury te gast in Extra Time, hij gaf gisteren na de wedstrijd ook al aan dat er geen organisatie was bij Anderlecht. Dat kan je hier nalezen. Ook Jan Mulder, Marc Degryse en Filip Joos zitten mee aan tafel.





anderlecht-online forum