Maakte Hugo Broos verkeerde keuzes?

ZATERDAG, 7 AUGUSTUS 2004, 12:54 - RSCA Skater

Anderlecht verloor gisteren verrassend de openingswedstrijd met 2-0 tegen Moeskroen. Hugo Broos moest voor deze eerste competitiewedstrijd enkele belangrijke selectieknopen doorhakken. Maakte hij de verkeerde keuzes?

Hugo Broos heeft gekozen voor Daniel Zitka als titularis. "Zitka was vorig jaar ook eerste doelman", legde Broos zijn beslissing uit. Dat is niet alleen een streep door de rekening van bondscoach Antheunis die Peersman in het doel wilde zetten bij de Rode Duivels. De keuze riep ook tijdens de wedstrijd tegen Moeskroen twijfels op. Zo ging Zitka duidelijk in de fout bij het tweede doelpunt van Moeskroen door onnodig uit te komen.

Een tweede belangrijke keuze die Broos moest maken was Zetterberg of Baseggio. Het werd Zetterberg maar hier liet de trainer zelf merken dat hij met Zetterberg een verkeerde keuze had gemaakt door de Zweed al na de eerste helft in de kleedkamer te houden. Baseggio nam de aanvoerdersband over en speelde een degelijke tweede helft. Ook de keuze voor Junior viel ongelukkig uit. Junior speelde erg zwak tijdens de eerste helft en ook hij werd vervangen tijdens de rust.

Vast staat dat Broos nog een pak denkwerk heeft voor de belangrijke Champions League-voorrondewedstrijd tegen Benfica. Benieuwd welke 11 dan tussen de lijnen zullen verschijnen...