Steegen: "Blijven achter Deschacht staan"

ZONDAG, 20 NOVEMBER 2016, 10:27 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De gokaffaire rond Olivier Deschacht kreeg gisteren een nieuwe wending. Uit onderzoek blijkt dat met het account van Deschacht gegokt is op een Champions League-wedstrijd van Anderlecht waar Deschacht ook zelf tussen de lijnen stond. Anderlecht blijft formeel: "De club blijft achter Deschacht staan".

Vanaf de account van Deschacht werd ingezet op verlies, Anderlecht heeft die wedstrijd ook effectief verloren. In het rapport van het onderzoek dat de Belgische voetbalbond voerde, worden enkele fases besproken: "Het uitgelekte rapport toont niet aan dat Deschacht bewust enkele doelpunten heeft laten incasseren. Er zijn elementen die bekeken moeten worden, maar het rapport geeft geen uitsluitsel", aldus Bondsprocureur Marc Rubens. 

"Het is onaanvaardbaar dat een speler gokt op een match waarin hij zelf speelt. Het reglement verbiedt dat en dat zal dus ook een tuchtrechtelijke sanctie met zich meebrengen. Bij de KBVB zal er dus nog een tussenkomst zijn, maar ik spreek me momenteel niet uit over wie schuld treft in de zaak-Deschacht", gaat Rubens verder, die ook betreurt dat het rapport over het onderzoek gelekt is naar de pers.

Matchfixing

Toch lijkt het weinig waarschijnlijk dat Deschacht aan matchfixing heeft gedaan. Dat geeft ook Rubens toe: "Je moet ook rekening houden met het bedrag dat werd ingezet en met de premies die de speler kon verdienen. Wat is die verhouding? Als je duizenden euro's kunt verdienen en door te gokken slechts 800 euro, dan gaat het niet om matchfixing." De gok leverde zo een 800 euro op, bij winst zou Deschacht een premie van 20.000 euro hebben opgestreken. 

Anderlecht

Bij Anderlecht blijven ze formeel: de club blijft achter zijn verdediger staan. "We hebben het nieuws zelf vernomen via de pers. Zolang wij officieel van niets weten, blijven we achter Olivier staan", zegt Anderlecht-woordvoerder David Steegen. "Hij is een clubicoon. Of hij morgen speelt als hij fit is? Dat kan ik niet zeggen, maar hij is licht geblesseerd."





anderlecht-online forum