Evaluatie van Lukaku, Sare en Reynaldo

WOENSDAG, 27 MEI 2009, 11:32 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck wil de jeugdspelers meer kansen geven. Vooral Lukaku, Sare en Reynaldo staan dicht bij de A-kern. Hulptrainer Daniel Renders en beloften coach Johan Walem evalueren de drie.


Romelu Lukaku: "Romelu is een echte puntspeler. Hij is tweevoetig, balvast, scoort gemakkelijk en maakt fysiek veel indruk. Hij is nog zeer jong en kan nog veel progressie maken", aldus Walem. "We zullen hem voorzichtig in de A-kern moeten integreren en afwachten hoe hij de trainingen verteert", aldus Renders. "Hij heeft enorm veel toekomst, maar we mogen niet vergeten dat hij pas zestien is geworden en dat hij bovendien nog naar school gaat. We moeten opletten dat we hem niet verbranden."

Bakary Sare: "Bouba heeft dit seizoen een grote stap vooruit gezet", weet Renders. "Elke keer dat we hem gebruikt hebben, was hij zeer aanwezig. Hij is klaar om de ploeg volgend seizoen nog meer diensten te bewijzen. Als verdedigende middenvelder weet hij goed wat hij kan, maar vooral wat hij niet kan. Je kan hem gerust omschrijven als een type Charly Musonda, maar dan met een betere traptechniek."

Reynaldo: "Onze Braziliaan is een nummer tien die ook perfect op beide flanken als buitenspeler kan uitgespeeld worden of als tweede spits", aldus Renders. "Hij is nogal licht, maar daardoor enorm snel en dribbelvaardig. Alleen moet hij nog leren beslissend te zijn in de zone van de waarheid. Hij heeft nog veel te bewijzen, maar we hopen dat hij volgend seizoen in sommige matchen al iets zal kunnen tonen."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.