"Enkel vertrekken bij sportieve garanties"

ZATERDAG, 19 NOVEMBER 2016, 07:05 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Leander Dendoncker staat in de kijker bij Sevilla, maar dat is iets waar hij niet mee bezig is. Een vertrek bij Anderlecht sluit hij niet volledig uit, maar enkel als hij sportieve garanties heeft. Maar eerst en vooral moet zijn niveau terug naar omhoog, dat zegt geeft Dendoncker zelf aan. 

Dendoncker ligt nog tot 2021 onder contract bij paars-wit: "Ik ben ook helemaal niet uitgekeken op de club, integendeel zelfs. Anderlecht is ook altijd heel correct geweest met mij. En eerlijk gezegd; waar kan ik nu beter zitten dan hier?"

Sevilla

Sevilla zat onlangs in de tribune om Dendoncker te scouten, maar hij ligt daar niet wakker van, zegt hij zelf. "Het is niet omdat er een club mij komt bekijken dat ik dat in mijn hoofd steek dat ik dan zeker beter moet spelen. Maar ik voel mij klaar voor een stap hogerop. Een vertrek is wel enkel bespreekbaar als ik sportieve garanties krijg. Ik ga niet naar een andere competitie om op de bank te zitten."

Niveau

Maar voor er ook maar sprake kan zijn van wat dan ook, wil Dendoncker eerst zijn niveau opkrikken: "Ik wil elke wedstrijd opnieuw op mijn hoogste niveau spelen. En daar ben ik de mijn laatste wedstrijden niet zo tevreden over. Mijn niveau moet omhoog. En ik moet zorgen dat ik blessurevrij blijf, dat is mijn grootste zorg op dit moment. Ik sukkel al twee jaar met de lies en die last blijft. Daar maak ik mij zorgen in. "

Kampioen

En dan is er nog iets dat Dendoncker wil: kampioen spelen met Anderlecht: "Anders is ons seizoen mislukt. Zondag moeten we winnen, zo simpel is het. De wedstrijd van morgen is cruciaal willen we niet dat Zulte-Waregem nog verder uitloopt op ons. Enkel een overwinning is goed genoeg. Het is geen optie om dit seizoen opnieuw naast de titel te grijpen, ook niet voor de supporters. Ik merk trouwens dat die op hun tandvlees beginnen te zitten. We móeten kampioen worden !"



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.