Bouwaanvraag Eurostadion op schema, nu Anderlecht nog

VRIJDAG, 18 NOVEMBER 2016, 08:17 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Ghelamco heeft de bouwaanvraag voor het Eurostadion ingediend bij de gemeente Grimbergen. Stad Brussel heeft er vertrouwen in dat de bouw in mei of juni van 2017 van start gaat. Bouwheer Ghelamco moet nu nog wel een akkoord bereiken 

De gemeente Grimbergen heeft nu 1 maand de tijd om het dossier te onderzoeken en goed te keuren, het milieueffectenrapport werd eind oktober al goed gekeurd.
"Dat was de eerste belangrijke stap naar de realisatie van het Eurostadion", zegt eerste schepen van de Stad Brussel, Alain Courtois, "Het is nu de bedoeling om in mei of juni 2017 te starten met de bouw van het stadion."

Akkoord bereiken met Anderlecht

Anderlecht stelde een paar eisen qua comfort en beleving, alvorens de huurovereenkomst met Ghelamco te tekenen: "We gaan nu kijken of de bouwverguning en het MER aan die eisen voldoen", zegt Anderlechtwoordvoerder David Steegen, "We willen zeker zijn dat onze eisen qua comfort en beleving voor onze fans, zijn nagekomen."
Bij Ghelamco zijn ze zich van geen kwaad bewust en hebben ze er vertouwen in dat alles goed komt: "Natuurlijk hebben wij zoveel mogelijk rekening gehouden met de verzuchtingen van Anderlecht."

"We zijn op bezoek geweest in stadions overal ter wereld om zoveel mogelijk ideeën op te doen qua kijkerscomfort en supportersbeleving", aldus nog Ghelamco. 
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.