Andersen: "Ik scout wekelijks voor Anderlecht"

DONDERDAG, 17 NOVEMBER 2016, 08:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Anderlecht is zijn scoutingscel aan het versterken met oud-spelers. Eén van hen is Henrik Andersen, tussen 1982 en 1990 linksback bij Anderlecht. "Sinds 1 juli ben ik voor Anderlecht actief als scout", zo vertelt hij.

"Elke week scout ik voor Anderlecht", vertelt Andersen, die momenteel in Eupen woont. "Ik scout in Nederland, Duitsland en Denemarken. Ik probeer spelers te vinden die bij de club passen en dat hoeven niet altijd grote namen te zijn. Bij Duitse clubs zitten veel jonge talenten die niet veel kansen krijgen. Anderlecht kan hen misschien huren zodat ze daar kunnen doorbreken."

"Het is belangrijk dat een speler bekeken wordt door meerdere personen", gaat Andersen verder. "Scouts, manager, coach: iedereen moet op dezelfde golflengte ziten."

Onlangs scoutte Andersen ook FC Luik, in de tweede amateurklasse. "We hadden gehoord dat daar enkele goede jongeren rondliepen en die moet je ook leren kennen. Maar het niveauverschil met eerste klasse was wel groot."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.