"Bewust niet alles uitgelegd aan Weiler"

WOENSDAG, 16 NOVEMBER 2016, 07:26 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS René Weiler heeft al meermaals verrast gereageerd op sommige reacties in verband met Anderelcht. En die verrassing is niet gespeeld, dat geeft manager Herman Van Holsbeeck toe. Hij benadrukt ook nog eesn dat Weiler van in het begin de eerste keuze was, maar geeft ook toe dat er ook gesprekken waren met andere trainers.

"Een week nadat Besnik Hasi vertrokken is hebben we ons eerste gesprek gehad met Weiler te Zürich, zijn jeugdig enthousiasme en naïviteit stond mij wel aan", is de manager eerlijk, "Het was een bewuste keuze om hem niet alles uit te leggen. Bij mezelf dacht ik wel: man, je begint aan een zware opdracht. Ik vind het dus niet meer dan normaal dat we hem door dik en dun blijven steunen. Als het seizoen gedaan is zulllen we hem in alle objectiviteit beoordelen."

Eerste keuze

"Weiler is altijd onze eerste keuze geweest, het eerste gesprek kwam er vrij vlug. Maar het is normaal dat je ook met andere coaches spreekt. We kregen van het bestuur groen licht om met Roberto Martinez te onderhandelen, we hebben ook met Paul Le Guen gepraat. Maar sommige waren financieel niet haalbaar. Puel had dan weer geen zin om vanaf nul te beginnen", aldus nog Van Holsbeeck.
 





anderlecht-online forum