Tielemans: "Ik wil spelen tegen Nederland"

MAANDAG, 7 NOVEMBER 2016, 19:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Youri Tielemans vertoeft dezer dagen bij de Rode Duivels. Bij de vorige interlands zat hij in de kern, maar speelde hij niet. Dat hoopt hij nu anders te zien. "Ik hoop tegen Nederland mijn eerste cap te verwerven."

"Door de vele wedstrijden de voorbije weken ben ik wat vermoeid, maar ik wil altijd spelen. Ik hoop dan ook op mijn eerste cap", aldus Tielemans. Dat de concurrentie hier een stuk hoger ligt dan bij Anderlecht, schrikt de middenvelder niet af. "Ik kan hier veel leren, maar heb hier ook mijn plaats."

Dat de Rode Duivels in een 3-5-2 spelen en Anderlecht in een 4-3-3, is volgens Tielemans geen probleem. "In principe verandert dit niet veel voor mij, al zal ik hier wellicht iets meer verdedigend moeten spelen dan bij Anderlecht."

Woensdag oefent België tegen Nederland, zondag volgt de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. "Tegen Nederland is het nooit vriendschappelijk. We spelen voor de eer van het land. Ze hebben misschien een mindere generatie, maar het blijft een groot voetballand."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.