Treurspel eindigt op een 1-1 gelijkspel

ZONDAG, 6 NOVEMBER 2016, 23:07 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN Anderlecht en Oostende speelden vanavond 1-1 gelijk. Beide ploegen hadden een penalty nodig om te kunnen scoren, al hadden de bezoekers wel de beste kansen. Paars-wit blonk vooral uit in stilstand en grossierde in slordigheden.

Er viel weinig te beleven in de eerste helft, tot Davy Roef in de fout ging. De keeper pakte naast een simpel schot van Dimata en had geluk dat de bal via de paal terug in het spel kwam. El Ghanassy miste dan nog in de herneming. Ook aan de overkant was het bijna prijs: Stanciu trok de bal hard voor en die kaprioleerde bijna binnen via Milic. Proto was echter bij de les en stopte de bal in extremis op de doellijn. Daarna viel het spel weer stil, al had Roef nog een uitstekende redding nodig op de doorgebroken Canesin.

De tweede helft bracht weinig beterschap. Er viel werkelijk niets te beleven tot Kara Dimata een duwtje in de rug gaf. De bal ging op de stip en Berrier scoorde. Anderlecht probeerde vervolgens wel te reageren en bracht toch wat tempo en diepgang in het spel. Vooral de ingevallen Capel leverde een paar snedige voorzetten af, alleen was er niemand om deze ook effectief af te werken. Een bleke Stanciu was eigenlijk de enige die Proto nog kwam te bedreigen met een schot uit een scherpe hoek. Acht minuten voor tijd kreeg ook Anderlecht dan een strafschop toen de ingevallen Harbaoui domweg werd neergetrokken in een ongevaarlijke fase. Tielemans zette de elfmeter om. In het slot ging een onzeker acterende Roef nog maar eens aan het klungelen. Hij liet zich al dribbelend de bal afsnoepen door Cyriac, maar kon zijn fout zelf nog herstellen.

Zo eindigde de partij op een 1-1 gelijkspel. Maar belangrijker nog: veel beterschap is er nog steeds niet merkbaar in Anderlechts voetbal.