Conté: "Geen rancune tegenover Anderlecht"

ZONDAG, 6 NOVEMBER 2016, 11:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In de schaduw van Silvio Proto ruilde ook Ibrahima Conté deze zomer Anderlecht voor Oostende. De middenvelder heeft aan de kust het voetbalplezier teruggevonden. Bij Anderlecht werd hij niet eerlijk behandeld, zo zegt Conté.

"Ik zal blij zijn om sommige mensen terug te zien", vertelt Conté. "Ik heb geen enkele rancune tegenover Anderlecht. Of ik schrik heb voor gefluit van supporters? Toen ik er speelde, floten sommigen ook toen ik de bal verloor. Terwijl er anderen waren die de bal tien keer mochten verliezen en niet werden uitgefloten. Maar dat laat me koud."

Bij Oostende heeft Conté het voetbalplezier teruggevonden. "Hier is men eerlijk. De spelers die het verdienen om te spelen, spelen ook. De coach is heel duidelijk hierin: als je je toont op training en in vorm bent, dan speel je. Eens op het veld is het dan aan ons om te tonen dat we de week nadien niet op de bank horen te zitten. Bij Anderlecht was het anders. Daar zij men in de week dat ik goed trainde en zou spelen. Op zondag zat ik dan in de tribune zonder een uitleg te hebben gekregen."

Conté verloor op termijn zijn vertrouwen. "Toen ik bij Oostende aankwam, twijfelde ik aan mezelf. Coach Yves Vanderhaeghe vertelde me dat ik gewoon mijn spel moest spelen, hij gaf me mijn vertrouwen terug. Hij vertelde me mijn gevoel te volgen. Dat was anders bij Anderlecht. De coach wilde ons altijd sturen, zeggen wanneer we moesten controleren en wanneer passen."

"Maar zoals gezegd, ik voel geen wrok tegenover Anderlecht. Ik moet aanvaarden was is gebeurd. Soms maak je keuzes en werkt het niet. Ik concentreer me nu op Oostende en ik wil de drie punten meepakken uit het Astridpark."



anderlecht-online forum