Weiler: "Scoorden op belangrijk moment"

VRIJDAG, 4 NOVEMBER 2016, 08:41 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS René Weiler keek gisteren toch ook even met ongeloof naar het scorebord, dit had hij duidelijk niet verwacht. De cijfers waren overdreven volgens de coach, maar hij zag ook verbetering in zijn ploeg. "Deze riante zege moet het vertrouwen een boost geven", aldus Weiler. 

"We hadden iets recht te zetten", zegt Weiler na afloop, "De blamage op de Freethiel was bij iedereen hard aangekomen. Maar je merkt dat de ploeg en sommige spelers nog wat vertrouwen missen. Hopelijk is deze riante zege een boost voor het vertrouwen."

Scoren op belangrijke momenten

"Het was duidelijk dat Mainz naar hier gekomen was om te winnen. Op sommige momenten moesten we hun spel ondergaan. Ze waren fysiek echt sterk. Maar op die momenten hielden we onze netten schoon en scoorden op uiters belangrijke momenten. Dat maakte uiteindelijk het verschil. Zowel aanvallend als verdedigend waren we vandaag bijzonder efficënt, dat was in het verleden niet altijd het geval", aldus de paars-witte T1.

Oostende

Zondag wacht op Oostende, geen gemakkelijke tegenstander voor Anderlecht, dat weet ook Weiler. 
"Voetbal is een raar beestje. De overwinning van vandaag is zeker geen vrijgeleide voor ene gemakkelijke zege tegen Oostende. We zullen er dan ook opnieuw voluit moeten tegenaan gaan."

Geblesseerden

Een opsteker voor de coach is wel dat verschillende geblesseerden terug zijn of dicht bij hun wederoptreden staan. 
"Tegen Mainz is nog maar eens gebleken hoe sterk we Kara en Chipciu gemist hebben. Spajic is ook op de goede weg en raakt wellicht speelkaar voor zondag en ook Obradovic staat steeds dichter bij een wederoptreden. Dat is allemaal hoopgevend", besluit de coach. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.