Anderlecht scoort zes keer tegen Mainz

DONDERDAG, 3 NOVEMBER 2016, 21:03 - jds93

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft gereageerd op de blamage van afgelopen zondag. De eerste helft was nog rommelig maar de tweede helft was al een flink stuk beter. Met drie doelpunten voor de negentigste minuut en drie erna zet Anderlecht Mainz opzij. Het blijft zo samen met Saint-Étienne leider met 8 punten.

De wedstrijd vandaag was meer dan de vierde wedstrijd in de Europa League. Vandaag was ook de eerste match na de blamage bij Waasland-Beveren. Een reactie werd dus verwacht. Anderlecht begon ook met de intentie er iets moois van te maken. Er werd snel gespeeld in de aanvangsfase en er werd ook aangevallen. Na amper drie minuten stak Stanciu enig mooi Chipciu diep. Die laatste besloot in het zijnet.

Even later kwam Anderlecht ook op voorsprong. Stanciu veegde de nul van achter zijn naam weg. Een lage voorzet ging richting de goal en waaide ook meteen binnen. Geleidelijk aan slopen de oude kwaaltjes helaas terug in het elftal. Eerder leidde een miscommunicatie tussen Kara en Roef nog een gevaarlijk corner in. Rond het kwartier kwam een verre inworp van Mainz via slecht wegkoppen van Sowah voor de voeten van De Blasis. Deze twijfelde niet en trapte de bal - zij het zacht - voorbij Roef. Hierna verwaterde het spel volledig.

Rommelige fases wisselende elkaar af. Mainz kon nog het meeste dreigen maar echt bibberen moest Anderlecht niet doen. Het zou duren tot vijf minuten voor de rust op nog iets meldenswaardig. Sowah onderschepte prima een bal en speelde deze door naar Chipciu via een wippertje. De Roemeen legde de bal terug naar zijn landgenoot Stanciu die op de rand van de zestien stond. Stanciu trapte de bal rechts van de keeper in de hoek. Anderlecht kon zo met een voorsprong gaan rusten.

In de tweede helft kon Mainz geen vuist meer maken en bracht Anderlecht zijn schaapjes in minuut 63 op het droge. Een voorzet van Stanciu kwam na slecht wegwerken van Mainz voor de voet van Youri Tielemans. De youngster krulde de bal mooi naast de doelwachter. De dubbele voorsprong was een feit. Tot de slotfase had Anderlecht de bovenhand zonder echt doelgevaar te creëren. Twee keer vergat Mainz evenwel de aansluitingstreffer te maken. Roef was goed van de partij en behield de voorsprong. In het slot kon Teodorczyk in de allerlaatste minuut op de allereeste corner van de wedstrijd voor Anderlecht nog de vierde voor Anderlecht scoren. De extra tijd werd goed benut door Anderlecht: na een voorzet van Diego Capel kon Bruno nog scoren. In de laatste seconde van de extra tijd kreeg Anderlecht nog een terechte strafschop. Teodorczyk verzilverde en legde de zware 6-1-cijfers vast.

Hoewel de uitslag een groter verschil doet vermoeden dan er werkelijk tussen de twee teams was is de reactie na zondag geslaagd. De tweede helft is een mooie stap vooruit. Hopelijk is de trein nu vertrokken. Nu zondag bevestigen tegen Oostende.

Score: 6-1
Goal(s): 10' Stanciu (1-0), 16' De Blasis (1-1), 42' Stanciu (2-1), 63' Tielemans (3-1), 87' Teodorczyk (4-1), 90'+1 Bruno (5-1), 90'+3 Teodorczyk (6-1, pen.)

RSC Anderlecht:Davy Roef, Emmanuel Sowah Adjei, Kara Mbodji, Olivier Deschacht, Frank Acheampong, Alexandru Chipciu (57' Capel), Leander Dendoncker, Nicolae Stanciu (68' Badji), Youri Tielemans (90' Bruno), Sofiane Hanni, Lukasz Teodorczyk
1. FSV Mainz 05:Jonas Lössl, Giulio Donati (80' Öztunali)), Leon Balogun, Stefan Bell, Daniel Brosinski, Suat Serdar (68' Jairo), Yunus Malli, Jean-Philippe Gbamin, Pablo De Blasis, Karim Onisiwo, Jhon Córdoba

Geel: 51' Donati, 69' Acheampong, 74' Bell

Scheidsrechter: Andreas Ekberg
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion