"Geef Davy nog wat tijd"

DONDERDAG, 3 NOVEMBER 2016, 07:39 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Davy Roef is sinds begin dit seizoen eerste keeper bij Anderlecht. De jonge doelman doet het niet slecht, maar heeft af en toe zijn schoonheidsfoutjes. En dat is normaal. Geert De Vlieger, Max de Jong en Filip De Wilde zijn het erover eens: "Geef Davy tijd, vertrouwen en een deftige defensie voor hem en hij wordt één van de beste."

Geert De Vlieger:

"Het was een gewaagde keuze om een 22-jarige keeper als opvolger van Proto te kiezen, maar dat wil niet zeggen dat ze niet kan slagen. Roef kreeg de kans op basis van enkele sterke wedstrijden die hij keepte tegen Galatasaray en Brugge bijvoorbeeld, maar het zijn allemaal geen Courtois. Roef zal er komen met vallen en opstaan, foutjes horen erbij en dat moet Anderlecht aanvaarden. Het is fout om Roef te vergelijken met Proto, die had al veel meer ervaring en uitstraling. Proto heeft het in zijn beginjaren ook moeilijk gehad, die stond er ook niet direct. Goed zou geweest zijn als Proto bleef als tweede keeper, om zijn ervaring door te geven,maar dat was blijkbaar geen optie voor hem. Davy heeft het nu in eigen handen, hij komt er wel."

Max de Jong:

"Davy heeft na mindere wedstrijden altijd uitstekend gereageerd en dat is niet altijd evident. Hij heeft de kalmte van Edwin van der Sar, en die was pas top op zijn 33ste. Hij moet nu nog wat sneller leren bewegen van de eerste naar de tweede paal, maar hij staat wel altijd goed geposistioneerd. Hij hoort al jaren dat hij luider moet communiceren en hij werkt daaraan, maar ballen pakken blijft het belangrijkste. We hebben er bewust voor gekozen om Roef alle kansen te geven om hier eerste keeper te zijn. Laat Davy hier drie seizoenen keepen en er zullen een pak grote ploegen in hem geïntresseerd zijn."

Filip De Wilde:

"Het zou voor Davy al een grote hulp zijn als Anderlecht beter zou draaien. Zodat hij een solide defensie voor zich heeft. Hij moet inderdaad nog wat sneller worden maar technisch vind ik Roef één van de betere keepers in België. En het is niet omdat hij in het dagelijkse leven introvert is dat hij zich op het veld niet laat horen. Hij gebruikt misschien geen grote gebaren maar hij spreekt wel hoor, alleen hoor je dat niet tot op de tribunes (De Wilde is keeperstrainer bij de nationale beloften, red). Het is helemaal niet nodig om in januari een nieuwe keeper aan te trekken. Geef Roef maar wat tijd."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.