De Padt: "Voetbal moet een feest zijn voor iedereen"

VRIJDAG, 22 MEI 2009, 10:54 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Na N-VA betreurt nu ook Minister van Binnenlandse Zaken Guido De Padt (Open VLD) dat de testmatchen niet in Vlaanderen worden uitgezonden. "Voetbal moet een feest zijn voor iedereen", vindt De Padt.


"De veiligheid in en rond de stadions kost elk jaar zo'n vier miljoen euro aan de belastingbetaler. Dit was de gelegenheid bij uitstek om de gemeenschap te compenseren", zegt De Padt aan Sporza. "Dit was hét moment voor de twee clubs en de Profliga om ervoor te zorgen dat alle fans in België op een normale manier hadden kunnen genieten."

Manager Herman Van Holsbeeck verdedigt zich tegen de kritiek. "Ik ben bedrijfsleider en dan wordt van mij verwacht dat ik het budget in evenwicht houd. Financieel hebben we een moeilijk seizoen achter de rug, voor het eerst staan we een beetje onder nul. Als een tv-zender dan een gigantisch bedrag wil betalen, zou ik een slechte manager zijn als ik dat bod niet aanvaardde."




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.