Jacobs: "Voetbal is geen exacte wetenschap"

DINSDAG, 19 MEI 2009, 19:53 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

De collega's van rsca.be hadden een gesprek met trainer Jacobs over de aankomende testmatchen. "Voetbalgeschiedenis die alleen in België mogelijk is", aldus Jacobs. "Ik zeg dit niet uit frustratie, ik constateer alleen maar."


De trainer was nu ook in staat een antwoord te geven op de vraag wat er vlak na de wedstrijd tegen Genk door z'n hoofd ging: "In één minuut tijd zie je een heel seizoen door je hoofd flitsen en 30 seconden later word je voor de camera's geconfronteerd met je eigen match én met die van Standard op Gent. Heb ik dan niet het recht om enkel met 'beaucoup' te antwoorden? Heb ik daarmee ergens iets geïnsinueerd? Heb ik een allusie gemaakt op de speler Ruiz? Ik denk het niet. Trouwens over Ruiz, voetbal is geen exacte wetenschap en missen is menselijk."

Vandaag lazen we in de krant dat Anderlecht kritiek uitte op scheidsrechter Gumienny: "Zonder scheidsrechter geen voetbal en ik weet dat ze een moeilijke job hebben, dus kritiek geef ik niet. Zo heb ik ook gezien dat er niet altijd even consequent wordt geredeneerd. Als je ziet hoe wij in de thuismatch tegen Tubize een strafschop geannuleerd zien omdat één van onze spelers te vroeg in de kleine rechthoek loopt ... en dan zie je op Gent hoe Onyewu net hetzelfde doet en de strafschop wel gewoon goedgekeurd wordt ... ."

Aan wat verwacht Jacobs zich donderdag: "Ik weet niet hoe Standard donderdag tegen ons zal aantreden. Behoudend? Misschien, maar het zal de einduitslag zijn zondag die zal tonen of het al dan niet een goeie beslissing was. Het ligt allemaal zo kort op elkaar. Alles kan afhangen van twee minuten of van elf meter ..."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.