Vandenbempt: "Standard won met een dosis geluk"

MAANDAG, 18 MEI 2009, 11:49 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Sporza-journalist Peter Vandenbempt blikt terug op een bewogen weekend waarin de titelstrijd onbeslist bleef. "Het was pure waanzin. Dit is waarom ik zo gek ben op voetbal", aldus Vandenbempt op Sporza.


"Anderlecht had zoals verwacht een makkelijke avond in Genk. Het kreeg veel kansen tegen een dood Genk, dat in één week moet verrijzen voor de bekerfinale. AA Gent was wel in vorm, dus de winst van Standard was echt een prestatie. Maar het was wel op karakter en met een dosis geluk", weet Vandenbempt.

De competitie draait nu uit op testmatchen tussen beide ploegen. "Standard is de betere ploeg. Het heeft meer kwaliteit en kon ons meer bekoren. Maar Anderlecht is wel op zijn best in topmatchen. Standard is niet fris meer, het zal een hoger niveau moeten halen. Maar het zou mij niet verbazen als deze dolle competitie met penalty's zal eindigen", besluit Vandenbempt.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.