Voorbeschouwing: Saint-Étienne - Anderlecht

DONDERDAG, 29 SEPTEMBER 2016, 12:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Vanavond om 21.05 uur speelt Anderlecht zijn tweede wedstrijd in de poulefase van de Europa League. Tegen een fel verzwakt Saint-Étienne kan Anderlecht mits winst een erg goede zaak doen.

Bij Anderlecht is Youri Tielemans opnieuw fit en hij wordt meteen in de basis verwacht. Coach René Weiler noemde hem na de nederlaag tegen Westerlo nog onmisbaar. Zijn snel herstel is dus goed nieuws. Links vooraan kiest de coach mogelijk voor de snelheid van Diego Capel.

Tegenstander Saint-Étienne telt bijna een volledig elftal geblesseerden. Aanvaller Robert Beric, in de voorbije elf matchen goed voor vijf doelpunten, is het jongste slachtoffer. Goed nieuws is er wel van verdediger Kevin Malciut: hij zit opnieuw in de wedstrijdkern.

Om aan acht bankzitters te raken, selecteerde coach Christophe Galtier ook de 20-jarige verdediger Clement Cabaton en de 18-jarige middenvelder Rayan Souici. Voor beiden is het hun eerste selectie ooit voor het A-elftal. Ook verdediger Benjamin Karamoko heeft amper ervaring op het hoogste niveau. 198 minuten speelde hij in zijn jonge carrière al in het fanionteam.
 

Aftrap: 21.05 uur
Stadion: Stade Geoffroy-Guichard
Scheidsrechter: Vladislav Bezborodov (Rus)

: : : SAINT-ÉTIENNE : : :

Mogelijke opstelling: Moulin, Lacroix, Selnaes, Dabo, Monnet-Paquet, Veretout, Pajot, Nordin, Roux, Hamouma, Tannane
Invallers: Guendouz, Malcuit, Karamoko, Cabaton, Clément, Corgnet, Souici, Söderlund

Geblesseerd: Beric, Lemoine, M'Bengue, Perrin, Pierre-Gabriel, Pogba, Polomat, Saivet, Théophile Catherine
Geschorst: Ruffier (2/3)
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Roef, Spajic, Kara, Nuytinck, Acheampong, Dendoncker, Tielemans, Chipciu, Stanciu, Capel, Teodorczyk
Invallers: Boeckx, Svilar, Sowah, Faes, Badji, Bruno, Hanni, Harbaoui

Geblesseerd: Appiah, Kawaya, Najar
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

Vorige jaren:

Geen data beschikbaar



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.