Deschacht wedde ook op eigen wedstrijd

WOENSDAG, 28 SEPTEMBER 2016, 07:22 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Stilaan raken er meer details bekend over de gokaffaire van Olivier Deschacht. Nu blijkt dat de verdediger (of zijn broer) ook op eigen wedstrijden heeft gewed. Namelijk op de Champions League -wedstrijd thuis tegen Paris Saint-Germain op 23 oktober 2013.

Anderlecht verloor toen met 5-0 en Deschacht kwam zelf niet in actie. Hij zat 90 minuten op de bank, maar ook dan is het strafbaar. Hij kon immers niet weten dat hij niet zou invallen. Vanop de account van Deschacht zou er 50 euro zijn ingezet op deze wedstrijd. Ook op andere wedstrijden uit de Champions League van dezelfde speeldag werd er gegokt.

Deschacht liet al weten dat het niet hij maar zijn broer was, die gokte via een oude account van hem. Die nochalance kan hem nu wel duur te staan komen. De verdediger is de enige van de vier genoemde spelers die doorverwezen wordt naar het parket.

Niet tegen Saint-Étienne
.
Deschacht zal vandaag niet mee afreizen naar Frankrijk voor de Europa League-wedstrijd tegen Saint-Étienne. Naast de gokaffaire speelt ook zijn ziekte van vorige week hierin mee.





anderlecht-online forum