"Olivier mengde zich niet in gokspelen van broer"

MAANDAG, 26 SEPTEMBER 2016, 07:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Olivier Deschacht mag voorlopig niets zeggen over het lopende gokdossier waarin zijn naam genoemd wordt, maar zijn entourage neemt de verdediging van hem op. Volgens hem deed Deschacht net als broer Xavier niets verkeerd.

De twee broers openden een Unibet-account in 2005. Toen Olivier later verhuisde, kreeg Xavier de computer en bijhorende account. Veel zou Xavier ook niet gegokt hebben. Tien jaar lang gokte hij af en toe, soms ook op een reservewedstrijd van Anderlecht. Drie keer zette hij ook geld in op een match van de A-kern waarin Olivier meespeelde. Drie keer won Anderlecht.

Zaterdag verschenen berichten in de media dat Deschacht 20.000 euro had gewonnen met deze weddenschappen. Een bericht dat slechts gedeeltelijk klopt en dus genuanceerd moet worden, volgens hun omgeving. "Xavier verloor ook 19.600 euro. Zijn netto-winst bedroeg dus 400 euro. Dat is peanuts. En op de rekening van Olivier is voor alle duidelijkheid nooit één euro gestort."

De entourage ziet ook geen graten in het feit dat Deschacht informatie over opstelling aan zijn broer zou hebben doorgegeven. "Die info staat allemaal in de krant, ruim voor de wedstrijd", zo klinkt het.

Nonchalant

Deschacht neemt zijn broer niet kwalijk, zo klinkt het nog. "Wel slaat hij zichzelf voor het hoofd dat hij zo nonchalant is geweest. Hij vindt het vreselijk dat hij nu de naam van valsspeler en gokker krijgt. Geheel onterecht, want Olivier heeft niets misdaan. Hij mengde zich nooit bij de gokjes van zijn broer. En Xavier gokte alleen als hobby, daar is niets mis mee."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.