Zetterberg: "Krijgen wellicht testmatchen"

DINSDAG, 12 MEI 2009, 16:49 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Pär Zetterberg volgt de Belgische competitie nog steeds vanuit Zweden. De Franstalige krant Sudpresse sprak met hem. "Ik heb vijf of zes matchen van Anderlecht gevolgd op internet.", vertelt Zetterberg.


"Ze speelden goed. Als twee ploegen 15 punten meer hebben dan de anderen toont dat hun overwicht. Als ik speler was zou ik me op dit moment beter voelen als speler van Anderlecht dan van Standard. Genk lijkt het moeilijk te hebben in de spits en concentreert zich op de bekerfinale, Gent is momenteel de ploeg in vorm."

"Toch ben ik niet zeker dat Anderlecht komend weekend aan het langste eind zal trekken", vervolgt Zetterberg. "De competitie lijkt op testmatchen af te stevenen. Zonder favoriet, want op twee matchen kan zo goed als alles gebeuren."

De ex-aanvoerder weet hoe de spelers zich nu voelen. "Als je speler bent, heb je maar één wens: dat de week zo snel mogelijk voorbijgaat. Hoe sneller de match er is, hoe beter het is. Want de spelers houden niet van weken vol speculaties, waar iedereen zijn advies geeft en je zeven keer moet nadenken voor je iets zegt. Maar als je goed geconcentreerd bent, zijn het schitterende matchen om te spelen."

Mbark Boussoufa heeft de rol als spelverdeler overgenomen van Zetterberg. "Hij neemt het spel voor zijn rekening", weet de Zweed. "Hij heeft een grote verdienste want de druk op zijn schouders is groot. Het is niet zo simpel om meteen door te breken bij Anderlecht. Kijk naar Hernan Losada. Je mag hem na een jaar nog niet veroordelen. Ik ken er nog andere die een aanpassingsperiode nodig gehad hebben voor ze doorbraken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.