Boeckx: "Anderlecht heel dankbaar"

DONDERDAG, 22 SEPTEMBER 2016, 06:34 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Frank Boeckx keepte gisteren zijn eerste wedstrijd voor Anderlecht, de eerste in twee seizoenen. Veel werk had de doelman niet maar naar het einde toe tekende hij voor een mooie save en hield zo zijn netten schoon. Boeckx was vooral gelukkig dat hij opnieuw mocht keepen. 

We zagen gisteren hoe Boeckx geregeld zijn ploegmaats oppepte en aanjoeg. En als hij er moest staan stond hij er. "Ik ben zo gelukkig", glunderde de doelman na afloop van de wedstrijd, "In het begin voelde het wel wat onwennig aan, maar keepen is zoals fietsen: eens je in het zadel zit ben je opnieuw vertrokken."

Boeckx stond vorige zomer op het punt om alles op te geven. Hij ging zijn huis verkopen in België en een wereldreis maken, tot Anderlecht belde. "Ik had het gevoel dat niemand meer in mij geloofde en had in mijn hoofd al afscheid genomen van het voetbal. Tot Anderlecht plots belde. Ik ben de club dan ook heel dankbaar. Zij hebben mij de kans gegeven om mijn carrière te herlanceren, dat zal ik nooit vergeten. Herman Van Holsbeeck en Max de Jong ben ik veel verschuldigd."

Of Boeck ook de volgende bekerwedstrijden in doel staat is nog niet zeker. Tegen OHL behaalde hij in ieder geval een foutloze clean sheet. "Er zijn nog geen afspraken gemaakt voor de volgende bekerwedstrijden. Maar ik heb er vrede mee dat Davy Roef eerste keuze is, hij is een echt supertalent. Hopelijk heb ik wel de coach kunnen overtuigen. En wat gezonde concurrentie voor Roef kan zeker geen kwaad."



anderlecht-online forum