Harbaoui beslist makke bekerpartij

WOENSDAG, 21 SEPTEMBER 2016, 21:29 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zich ten kosten van OH Leuven geplaatst voor de 1/8e finales van de Beker van België. Coach René Weiler voerde heel wat wissels door en dat liet zich voelen. Een doelpunt van Hamdi Harbaoui besliste de partij.

Anderlecht nam de partij vanaf de aftrap in handen. De wederoptredende Obradovic haalde al na drie minuten de achterlijn, maar zijn voorzet werd vlak voor de neus van Harbaoui in hoekschop getrapt. De eerste doelpoging van Anderlecht volgende enkele minuten later, maar de kopbal van aanvoerder Dendoncker ging over. Acheampong miste kort daarna oog in oog met OHL-doelman Gillekens.

Qua doelkansen hadden we het dan, na amper tien minuten, al gehad voor de eerste helft. In een bijna leeg en sfeerloos stadion tegen een onaantrekkelijke tegenstander voetbalde Anderlecht zoals je mag verwachten in deze omstandigheden: traag en zonder flitsen. Het leek wel een vriendenwedstrijd, zo gezapig ging het eraan toe. De 0-0 aan de rust weerspiegelde perfect het wedstrijdbeeld.

Weiler was duidelijk niet tevreden van de eerste helft en wisselde tijdens de pauze Obradovic en Doumbia voor Hanni en Chipciu. Paars-wit begon zo met een erg offensieve ploeg aan de tweede helft. Weiler wilde absoluut een doelpunt maken. De eerste kans na de rust was echter voor OHL: Boeckx zweefde een vrije trap van Casagolda uit de boven hoek.

In de 52e minuut was het eindelijk raak voor Anderlecht. OHL leed balverlies op het middenveld, Stanciu stuurde meteen Harbaoui diep en die faalde niet: 1-0. Anderlecht kreeg vervolgens enkele kansen, maar iets voorbij het uur maakte paars-wit het zichzelf moeilijk toen Dendoncker een tweede gele kaart pakte. De Brusselaars speelden vervolgens de wedstrijd uit.

Al bij al een ontgoochelende wedstrijd van Anderlecht tegen een erg matig OH Leuven. Jongens als Bruno en Capel die hun kans kregen, grepen deze niet. Harbaoui daarentegen bewees dat hij net als Teodorczyk een absolute goalgetter is.