Anderlecht winnaar van prachtig kijkstuk

ZONDAG, 18 SEPTEMBER 2016, 18:20 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Na gelijke spelen op STVV en Eupen heeft Anderlecht nog eens een uitwedstrijd kunnen winnen. De supporters in de Luminus Arena zagen vanmiddag een prachtige wedstrijd, alleen jammer dat aan het beslissende doelpunt een discutabele overtreding voorafging.

René Weiler dropte in Genk Olivier Deschacht in de ploeg ten nadele van Bram Nuytinck, maar veel stabieler werd de verdediging niet. Genk begon wervelend aan de partij en terwijl Nuytinck de pech had dat elke misser een tegendoelpunt opleverde, leidden de eerste kansen van Genk niet tot een treffer. Roef tikte eerst een bal van Susic tegen de paal en ook Bailey liet twee opgelegde kansen liggen. Anderlecht reageeerde met een flitsende actie in één tijd, maar het schot van Hanni ging naast. Dit alles gebeurde binnen de eerste tien minuten.

De openingsfase zette de toon voor een erg aangename eerste helft. Vooral Genk legde flitsend voetbal op de mat, maar ook Anderlecht liet zich niet onbetuigd. Hanni trapte net naast en vervolgens op Bizot, tussendoor pakte Acheampong nog eens uit met een typische ren, maar het ontbrak hem aan overzicht in de eindfase. Bij Genk zette Pozuelo de lijnen uit. De grootste kans werd gemist door Karelis. Ondanks al dit spectakel stond het 0-0 aan de rust en vooral Genk mocht zich dat beklagen.

De tweede helft startte minder vinning, maar na drie minuten trapten eerst Stanciu en daarna Buffel op de lat. Anderlecht-coach Weiler wilde winnen en toonde lef. Eerst bracht hij Capel voor Chipciu en daarna wisselde hij verdedigende middenvelder Badji voor aanvaller Harbaoui. Het bleek een goede zet. Iets voorbij het uur floot scheidsrechter Lardot een vrije trap voor een fout die er geen was. Pech voor hem en Genk, maar net uit die vrije trap volgde de 0-1. Stanciu zwiepte de bal voor doel, Spajic kopt tegen de buik van Kara. Die twijfelde niet en ramde de bal in doel.

Een handvol minuten later pakte Pozuelo zijn tweede gele kaart in enkele minuten en stond Genk nog met tien. Het spel zat nu op de wagen. Tien minuten later deed Anderlecht de partij helemaal dood toen Capel een lange ren opzette op de rechterflank. Zijn afgemeten voorzet bereikte Harbaoui en die scoorde zijn eerste doelpunt voor Anderlecht :0-2 en boeken toe. In de slotfase kreeg ook Colley nog een tweede gele kaart voor onvrijwillig handspel.