Anderlecht kent weinig moeite met Roeselare

ZATERDAG, 9 MEI 2009, 22:19 - Sporzafanaat

Testwedstrijden tussen Anderlecht en Standard komen weer dichterbij want beide ploegen hielden de drie punten thuis. Standard won met 2-0 van Brugge, terwijl Anderlecht Roeselare opzij zette met 3-1.

Na dik tien minuten spelen stond het reeds 1-0 in het voordeel van de thuisploeg. Mbark Boussoufa trapte een vrijschop vanaf 20 meter voorbij Sierens. Anderlecht was heer en meester op het veld, maar Roeselare kreeg voor de rust toch twee grote kansen.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor Anderlecht. Van Damme kopte in de 47ste minuut de 2-0 staalhard binnen. Paars-wit op rozen en het sein voor Jacobs om De Sutter rust te gunnen. De 3-0 kwam er na een knap schot in de linkerbovenhoek, was getekend Lucas Biglia. Dissa redde nog de eer van Roeselare, maar verder kwam het niet meer.

Bovenaan het klassement blijft het ongemeen spannend. Standard moet volgende week in het Ottenstadion aan de bak tegen AA Gent. Anderlecht wacht dan weer een trip naar de Cristal Arena waar het Racing Genk zal treffen.

Score: 3-1
Doelpunten: 12' Boussoufa (1-0), 47' Van Damme (2-0), 63' Biglia (3-0), 68' Dissa (3-1)

Geel: 75' Dequevy

Anderlecht: Schollen, Van Damme, Deschacht, Juhasz, Wasilewski, Sare, Biglia (67' Losada), Chatelle, Boussoufa, Legear (82' Bernárdez), De Sutter (57' Suarez)
Roeselare: Sierens, Van Loo (63' Ouattara), Mirvic, Oliseh, Dissa, Tanghe, Perisic (77' Benjelloun), Provoost, Ten Heuvel, Dequevy, Mac Donald