Roef: "Elk foutje levert doelpunt op"

VRIJDAG, 16 SEPTEMBER 2016, 07:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht slaagde er gisteren opnieuw niet in om de nul te houden. Het hoge aantal tegendoelpunten drijft doelman Davy Roef gelukkig niet tot wanhoop. "Het frustreert me niet. Ik win ook graag met 5-4."

"Aanvallend waren we sterk en we gaven geen kansen weg", vat Roef het wedstrijdbegin samen. "Dan kwam die voorzet. Eigenlijk mag het niet, maar het zijn dingen die kunnen gebeuren. Iedereen maakt fouten, alleen leveren foutjes van de verdediging bijna altijd een doelpunt op. Of communicatie het probleem is? Communicatie is inderdaad belangrijk. We werken eraan en ik ben zeker dat het de komende weken beter zal gaan."

In elf wedstrijden konden Anderlecht en Roef dit seizoen amper drie keer de nul houden. Terwijl Anderlecht deze zomer zijn hele voorlijn vernieuwde, kwam er verdedigend amper versterking bij. "Als we elke match drie keer scoren, zullen we vaak de drie punten pakken dit seizoen. Ik wil ook graag met 5-4", lacht Roef.

Weiler: "Het is niet dat we te veel kansen weggeven"

De vele tegendoelpunten vallen ook coach René Weiler op. "Het is nochtans niet zo dat we te veel kansen weggeven", vindt de Zwitser. "Het probleem is dat we te gemakkelijk goals binnen krijgen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.