EL: Anderlecht meteen groepsleider in groep C

DONDERDAG, 15 SEPTEMBER 2016, 21:23 - emjomi

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn eerste opdracht in de groepsfase van de Europa League meteen tot een goed einde gebracht. Het sluit de eerste speeldag af met groepswinst na een overwinning tegen Qabala: 3-1.  Mainz en Saint-Etienne kwamen niet verder dan een gelijkspel.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd komt Kara Mbodj goed weg nadat hij in de zestienmeter Dabo lijkt aan te tikken. Ref Lechner is ziet er geen graten in en laat gewoon verder spelen. Op het kwarier doet Lukasz Teodorczyk wat van hem verwacht wordt en zet de 1-0 op het bord. Het was niet lang wachten op de tegengoal, Nuytinck gaat onder een flankvoorzet door waardoor Ozobic kan schieten maar hij mist. Dabo twijfelt niet in de rebound: 1-1.

Er komen nog enkele kansen voor Sofianne Hani en Leander Dendoncker maar beiden besluiten naast. Vier minuten voor rust kan Acheampong vrij oprukken, Rafaël Santos tik de voorzet van de Ghanees in eigen doel, we gaan rusten met 2-1.

Begin van de tweede helft zijn er twee mooie kansen voor Hanni, maar hij kan ze niet afwerken. Anderlecht blijft duwen vooral onder leiding van Nicolae Stanciu die maar blijft zoeken naar een doelpunt. Een kwartier voor affluiten is Stanciu sneller dan een slapende verdediger en brengt de bal voor doel. De net ingevallen Diego Capel is goed meegelopen en kan de 3-1 simpel binnenlopen.

Score: 3-1
Goal(s):14' Teodorczyk (1-0), 20' Dabo (1-1), 41' Rafael (2-1, own-goal), 77' Capel (3-1)

Anderlecht:Roef, Spajic, Kara, Nuytinck, Acheampong, Dendoncker, Tielemans (18' Badji), Chipciu, Stanciu (72' Capel), Hanni, Teodorczyk (80' Harbaoui)
Qabala: Bezotosniy; Mirzabekov, Rafael, Vernydub (59' Franjic), Stankovic, Ricardinho; Gurbanov (46' Mammadov), Sadigov, Zenjov (90' Eyubov); Ozobic, Dabo.

Geel:27' Spajic, 82' Ricardinho, 85' Mammadov

Scheidsrechter:Harald Lechner (Oostenrijk)
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion

Stand groep C

In het andere duel in groep C speelde Mainz en Saint-Étienne 1-1 gelijk. Anderlecht neemt zo na één speeldag meteen de leiding.