Stanciu dirigeert Anderlecht naar winst

ZONDAG, 11 SEPTEMBER 2016, 21:32 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft de topper op de zesde speeldag tegen Charleroi gewonnen. Paars-wit ging met een achterstand de rust in, maar onder aanvoering van nieuwkomer Stanciu trok paars-wit na de rust het laken naar zich toe.

Anderlecht begon met nieuwkomers Spajic en Stanciu meteen in de basis en domineerde het wedstrijdbegin. Op het kwartier was Stanciu dicht bij de 1-0, maar zijn schot ging net naast. Daarna ging Anderlecht minder goed voetballen en bij de eerste kans van Charleroi was het meteen raak. Bakar kreeg van Nuytinck alle ruimte en scoorde. Anfderlecht reageerde amper en dus stond het 0-1 bij de rust.

Na de pauze tapte paars-wit uit een ander vaatje en rond het uur trof het drie keer raak binnen de twaalf minuten. Teodorczyk hing de bordjes gelijk met een kopbal en Hanni en Tielemans zetten de thuisploeg op rozen. Tainmont kreeg nog rood nadat hij zich revancheerde op uitblinker Stanciu. In blessuretijd minderde Baby tot 3-2, maar daar bleef het bij.

Score: 3-2
Goal(s): 19' Bakar (0-1), 57' Teodorczyk (1-1), 66' Hanni (2-1), 68' Tielemans (3-1), 90+2' Baby (3-2)

Anderlecht:Roef, Kara, Spajic, Nuytinck, Acheampong, Dendoncker, Tielemans (79' Bruno), Chipciu, Stanciu (85' Deschacht), Hanni, Teodorczyk (72' Harbaoui)
Charleroi:Penneteaun, Mata, Martos, Willems, N'Ganga, Marcq, Diandy (74' Bedia), Fall (74' Baby), Tainmont, Bakar (55' Ninis), Pollet

Geel: 18' Dendoncker, 47' Nuytinck, 49' Pollet, 90+4' Acheampong
Rood: 75' Tainmont

Scheidsrechter: Luc Wouters
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion