Deschacht: "Niet bang van testwedstrijden"

DINSDAG, 5 MEI 2009, 09:53 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

In Het Nieuwsblad maakt aanvoerder Olivier Deschacht een scherpe analyse na het debacle tegen Tubeke. "Standard heeft weer het psychologisch voordeel", zegt hij. "Zij zijn mentaal gesterkt en wij zijn verzwakt."


"Ook omdat we geschorsten en geblesseerden hebben. Zaterdag tegen Roeselare spelen we weer tegen een ploeg die vecht om te overleven. Die spelers spelen allemaal voor hun carrière, maar iedereen weet wat er fout is gelopen tegen Tubeke. Slechte corners, slechte passes. We moeten nu kalm blijven, maar dat betekent niet relaxed in onze zetel zitten. We moeten deze match analyseren."

Trainer Ariel Jacobs heeft gisteren ook de ploeg toegesproken. "We moesten opgepept worden", vertelt Deschacht. "Hij deed ons opnieuw geloven dat 6 op 6 ons de titel zal opleveren. Als Tom De Sutter er niet bij is dan missen we wel onze enige echte afwerker. Chatelle, Boussoufa en Iakovenko zijn meer jongens van de assists."

"Van testmatchen tegen Standard ben ik niet bang. Dan kunnen we op het veld tonen wie de beste is in plaats van tegen kleine ploegjes, maar we mogen niet te snel denken dat we kampioen zijn. Het is niet omdat Standard punten verliest, dat de titel binnen is", besluit Deschacht.



anderlecht-online forum