Wie is Uros Spajic?

MAANDAG, 5 SEPTEMBER 2016, 22:31 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hij arriveerde op de laatste dag van de zomermercato: Uros Spajic. Velen hadden ook nog op Lombaerts gehoopt, maar het ultieme bod kwam te laat. Maar wie is nu Spajic? Aangezien hij een belangrijke schakel zal vormen in de verdediging, verdient hij ook de nodige introductie. We gingen te raden bij onze collega's van lesviolets.com die de Franse voetbalclub Toulouse op de voet volgt. 

Uros Spajic arriveerde in de Zuid-Franse stad in 2013. Hij kwam toen over van Rode Ster Belgrado en kostte 1,5 miljoen euro. Hij dwong snel zijn plaats af in de verdediging van Toulouse en toonde ook meteen een groot groeipotentieel. Tijdens zijn debuutmatch werd hij trouwens onterecht van het veld gestuurd, toen de ref zich van speler vergiste en rood voor Spajic trok. Hij beëindigde het seizoen met 9 gele kaarten en 2 rode.

Het seizoen 2014 begon slecht met een breuk in de voet. Uiteindelijk geraakte hij toch nog aan 17 matchen in de Ligue 1, maar de Franse supporters begonnen zich vragen te stellen bij zijn niveau.

Vorig seizoen startte eveneens slecht met een rode kaart op de tweede speeldag. Spajic zou nooit nog een vaste plaats in het team veroveren: Diop ontpopte zich tot basispion en Tisserand werd in de centrale verdediging gedropt. Volgens de trainer van Toulouse zou Spajic zelfs een blessure geveinsd hebben om niet te moeten spelen met de reserveploeg.

Wat moeten we dus denken van onze allerlaatste aankoop? Spajic, 23 jaar, is een echte centrale verdediger. Hij toonde zijn groot potentieel tijdens zijn eerste seizoen in Frankrijk. Langzaamaan verloor hij zijn niveau en verdwijn hij uit de basiself. Spajic werd hierbij zeker niet geholpen door de grote kolonie Serviërs in Toulouse (Pesic, Veskovac, Ninkov en Spajic). De vier trokken steeds samen op en dit belemmerde de verdere integratie. Coach Dupraz tracht nu het groepje te breken door Spajic en Pesic te laten gaan. Een nieuwe omgeving kan Spajic dus misschien wel goed doen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.