"Beslissing Weiler heeft groep verscheurd"

ZATERDAG, 3 SEPTEMBER 2016, 14:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In zijn spraakmakend interview in Het Nieuwsblad praat Fabrice N'Sakala ook over dit seizoen. "Eigenlijk heb ik best veel respect voor René Weiler", geeft de Fransman toe. Toch vindt hij ook dat de coach bepaalde zaken volledig verkeerd aanpakt(e).

"Weiler nam een ploeg over waarvan de beste spelers wilden vertrekken en dat duidelijk lieten merken. Dat is niet evident", aldus N'Sakala. Dat Weiler meteen streng optrad, vond de linksback goed. "Eén minuut te laat leidt tot een fikse vermaning en hij geeft openlijk kritiek. Dat is goed, maar verder is hij geen prater. Enkel met spelers als Praet, Defour en Tielemans praat hij veel omdat hij hen apprecieerde."

Weilers kordate aanpak leidde onder meer tot de verbannig van enkele spelers naar een B-kern. "Zijn beslissing om het team in twee te splitsen in een A- en B-kern heeft het team echt verscheurd", geeft N'Sakala aan. "Sommige jongens konden er echt niet mee om dat ze aan de kant geschoven werden."

Okaka en De Maio

Onder meer Stefano Okaka zorgde voor heel wat problemen en N'Sakala bevestigt ook dat er een ruzie was tussen Weiler en De Maio. "De Maio was in eerste instantie iemand die de ploeg op sleeptouw nam. Toen Okaka opzij geschoven werd, raadde De Maio hem aan om zich te excuseren en bemiddelde hij bij de coach. Tevergeefs."

"Maar toen De Maio zelf op de bank zat en een opmerking kreeg, ontplofte hij helemaal. We probeerden hem te kalmeren, maar het kon de kritiek van de trainer echt niet aanvaarden."

Definitieve transfer na dit seizoen

Anderlecht is voor N'Sakala een afgesloten hoofdstuk. "Ik kon naar Engelse tweedeklassers als Birmingham, Reading of QPR, maar dat was als vervanger van een titularis. Dus stemde ik toe met Alanyaspor. Het behoud is het doel en als ik goed presteer, kan Anderlecht mij volgende zomer verkopen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.