Van Himst: "Er is potentieel om er een ploeg van te maken"

DONDERDAG, 1 SEPTEMBER 2016, 16:52 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met 12 inkomende en transfers en 24! uitgaande, heeft Anderlecht er een drukke transferperiode opzitten. Ook Paul Van Himst geeft toe dat het lang geleden is dat hij zoveel activiteit heeft gezien bij paars-wit. "Maar de club heeft er alles aan gedaan om een kern op te been te brengen, alleen jammer van Lombaerts", aldus Van Himst. 

"Ik denk dat het van mijn tijd geleden is dat er zo een transferperiode was bij Anderlecht", zegt Van Himst, "Maar er moest versterking komen, dat was duidelijk en Anderlecht heeft er ook alles aan gedaan om een kern samen te stellen. Nu is het aan de coach René Weiler om er een ploeg van te maken en ik heb vertrouwen in de coach dat hij daarin zal slagen. Hij straalt iets uit en kent iets van voetbal."

"De nieuwe spelers ken ik allemaal nog niet zo goed, Teodorczyk kan wel een goal maken, dat heeft hij al bewezen. Maar ik mis al een tijdje de collectiviteit van een echt team. Het is nu aan Weiler om dat erin te krijgen. Anderlecht is nu gewapend voor het seizoen er is potentieel genoeg om er een ploeg van te maken. Alleen spijtig van Nicolas Lombaerts, dat had de transferperiode geslaagd gemaakt", besluit Van Himst. 

 





anderlecht-online forum