Collin nieuwe voorzitter voetbalbond?

WOENSDAG, 29 APRIL 2009, 08:50 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

De Belgische voetbalbond is op zoek naar een nieuwe bondscoach, maar ook naar een nieuwe voorzitter. Huidig bondsvoorzitter François De Keersmaecker is alvast kandidaat om zichzelf op te volgen in juni.


De Keersmaecker is echter niet door iedereen geliefd. In Luik is men bijzonder slecht gezind op hem omdat De Keersmaecker de splitsing van de voetbalbond in een Vlaamse en Waalse vleugel mogelijk maakte. Standard schuift nu Philippe Collin naar voren als kandidaat. Nota bene de secretaris-generaal van Anderlecht en neef van Roger Vanden Stock.

Het is best mogelijk dat alle Pro League-clubs het Standard-voorstel genegen zijn. Er is echter een niet onbelangrijk probleem: Philippe Collin ziet het voorzitterschap van de voetbalbond niet zitten.

"Dat is 90 procent juridische zaken en maar tien procent sportieve besprekingen", aldus Collin in De Standaard. "Ik ben een man van het sportieve. Ik moet de bal zien rollen. De rest interesseert me minder. Ik wil ook bij Anderlecht betrokken blijven. Dat is mijn club."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.