Hanni: "Wij zijn favoriet in EL-poule"

ZONDAG, 28 AUGUSTUS 2016, 12:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Sofiane Hanni was best tevreden met de tegenstanders die Anderlecht ontmoet in de Europa League. De Algerijnse Fransman waarschuwt voor Saint-Étienne en vindt het jammer dat paars-wit niet tegen Osmanlispor moet.

"In 2013 speelde ik nog een jaar voor Osmanlispor en ik wilde die mensen graag eens terugzien", legt hij zijn verrassende voorkeur uit. Waar in de Champions League elke speler vooraf zijn droomclubs aanvinkt, leefde de Europa League minder in de kleedkamer. "We hielden steeds de focus op de partij tegen Gent."

Met Saint-Étienne, Mainz en Qabala kreeg Anderlecht geen slechte loting, vindt Hanni. "Saint-Étienne leidt veel goede spelers op en is nog steeds de Franse recordkampioen. Die jongens spelen voor de eer en geschiedenis van de club", weet Hanni. "Qabala is ver vliegen, maar als we geconcentreerd zijn, mogen we daar niet verliezen. Over Mainz weet ik het minst."

"We zijn favoriet in deze groep, ook omdat we uit pot 1 komen bij de loting", besluit de nieuwe aanvoerder van paars-wit. "Als we de poulefase overleven, mogen we dromen van grotere tegenstanders."



anderlecht-online forum