Waarom Heylen onmisbaar is voor Anderlecht

ZATERDAG, 27 AUGUSTUS 2016, 10:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Met een pracht van een afstandsschot scoorde Michaël Heylen donderdag tegen Slavia Praag zijn eerste doelpunt voor Anderlecht. De verdediger zal zich ook dit seizoen niet in de basiself knokken, maar een vertrek is onbespreekbaar. Anderlecht kan niet zonder Heylen.

Vijf nieuwe basisspelers haalde Anderlecht deze zomer al en daar komen er nog zeker twee bij. Stuk voor stuk zijn het buitenlanders. Daar tegenover staat het vertrek van basisspelers Proto, Praet en Defour, drie Belgen. Dit kan voor problemen zorgen: de voetbalbond verplicht de clubs immers om bij een competitiewedstrijd zes Belgen of in België opgeleide spelers op het scheidsrechtersblad te zetten.

Wie de opstellingen en wedstrijdkernen van Anderlecht dit seizoen bekijkt, ziet amper nog landgenoten. Met Davy Roef, Youri Tielemans en Leander Dendoncker staan er slechts drie Belgen in de basiself. Op de bank vinden we Frank Boeckx, Michaël Heylen, Olivier Deschacht en de laatste wedstrijden ook Jorn Vancamp terug. Dat zijn zeven spelers. Als er eerstdaags nog offensieve versterking bijkomt, valt Vancamp wellicht uit de boot. Wat voor hem geen slechte zaak is: het is voor de 17-jarige spits momenteel beter om te spelen bij de U21 dan om toe te kijken bij de A-ploeg.

Dit maakt dat er nog zes Belgen overblijven en hierdoor is Heylen onmisbaar. Hoewel het voor hem beter is om elders titularis te worden, heeft Anderlecht hem nodig. Om dezelde reden haalde de club deze maand wellicht geen buitenlandse doelman als stand-in voor Roef, maar kiest het voor Frank Boeckx. Wanneer een van de Belgen geblesseerd raakt, heeft Anderlecht wel een probleem. Dan moeten onervaren jongens als Vancamp en Wout Faes de bank op. Of met Mile Svilar twee reservedoelmannen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.