De Europese tegenstanders voorgesteld

VRIJDAG, 26 AUGUSTUS 2016, 14:26 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Met Saint-Étienne, Mainz en Qabala lootte Anderlecht drie clubs die bij het grote publiek niet zo bekend zijn. We stellen ze aan u voor.

AS Saint-Étienne

Vorig seizoen: Saint-Étienne eindigde op de zesde plaats met 58 punten uit 38 wedstrijden. Het bereikte ook de tweede ronde van de Europa League, maar werd daar uitgeschakeld door Basel.

Dit seizoen: Saint-Étienne is de comeptitie gestart met een nederlaag tegen Bordeaux (3-2) en overwinning tegen Montpellier (2-1. Om de poules van de Europa League te bereiken, moest het twee voorrondes afhaspelen. Hierin gingen AEK Athene en Beiter Jerusalem voor de bijl.

Kern: De gevaarlijkste speler is Nolan Roux, hij scoorde vorig seizoen negen keer. Bryan Dabo kwam voor vijf miljoen euro over van Montpelllier. Aanvoerder Loic Perrin speelt al zijn hele carrière voor Saint-Étienne en heeft tonnen ervaring. Doelman Stéphane Ruffier was er op het WK in Brazilië bij als derde keeper. Middenvelder Jordan Veretout speelde vorig seizoen 25 duels met Aston Villa in de Premier League en wordt nu voor één seizoen gehuurd.

FZV Mainz 05

Vorig seizoen:Mainz eindigde als zesde met vijftig punten uit 34 wedstrijden en plaatste zich zo rechtstreeks voor de poules. 

Dit seizoen:De competitie in Duitsland begint dit weekend. In de Duitse beker speelde Mainz vorig weekend tegen vierdeklasser Unterhaching. Het werd 3-3, maar Mainz ging door na strafschoppen.

Kern: Mainz betaalde deze zomer 6,5 miljoen euro voor spits Jhon Andrés Cordoba (Granada), vijf miljoen euro voor middenvelder Jean-Philippe Gbamin (Lens), drie miljoen euro voor middenvelder Gerrit Holtmann (Braunschweig) en 2,2 miljoen euro voor spits Jese (Galatasarayn, ex-Real Madrid). Doelman Loris Karius trok naar Liverpool. De vedette van het team is Yunus Malli, deze middenvelder scoorde vorig seizoen elf keer en was erbij voor Turkije op het EK in Frankrijk.

FK Qabala

Vorig seizoen: Qabala eindigde als derde met 59 punten uit 36 duels, dat zijn er 25 minder dan kampioen Qarabag. In de Europa League eindigde het als laatste in een groep met Dortmund, PAOK Saloniki en Krasnodar.

Dit seizoen: Qabala is de competitie begonnen met vier op zes. In de voorrondes van de Europa League schakelde het Samtredia uit Georgië, het Roemeense MTK Boekarest, het Franse Lille en Maribor uit Slovenië uit.

Kern: Wie een speler van Qabala kent, mag het ons melden, maar voor ons zijn het stuk voor stuk onbekende namen. Topschutter in deze EL-voorronde is de Liberiaan Theo Weeks met vijf doelpunten in acht wedstrijden. De Est Sergei Zenjov scoorde drie keer en de Kroaat Filip Ozobić en de Fransman Bagaliy Dabo elk twee keer.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.