UEFA maakt de kloof tussen 'arm' en 'rijk' nog wat groter

VRIJDAG, 26 AUGUSTUS 2016, 11:49 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Zoals verwacht / gevreesd heeft de UEFA de hervorming van de Champions League goedgekeurd. De grote landen worden andermaal bevoordeeld en zullen zo een nog grotere kloof kunnen slaan met de kleinere clubs. Vanaf het jaar 2018 verliest België mogelijk zijn rechtstreekse deelnemer.

De vier grote landen (Spanje, Duitsland, Engeland en Italië) krijgen vanaf dan 4 rechtstreekse deelnemers. Italië heeft momenteel slechts twee deelnemers, de andere landen drie. Hierdoor zijn er 16 van de 32 plaatsen onmiddellijk ingevuld in plaats van 11. België, op plaats 9, wordt mogelijk het kind van de rekening en kan zijn rechtstreekse deelnemer verliezen.

De Champions League evolueert zo naar een competitie tussen steeds dezelfde clubs. De UEFA nam deze beslissing uit angst voor de grote clubs, die dreigden een eigen competitie op te richten, buiten de Champions League om.

Clubs die toch nog de Champions League zullen bereiken, kunnen wel profiteren van grotere geldsommen. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.